Rotterdam AA 264
Keilestraat 39, 3029 BP te Rotterdam

Inleiding

Klein POMPGEBOUW, onderdeel van het complex "Katoenveem", gebouwd in 1920 naar een functionalistisch ontwerp van de architect J.J. Kanters.

Omschrijving

Ten noorden van het pakhuis "Katoenveem" gesitueerd betonnen L-vormige pompgebouwtje van één bouwlaag met een plat dak, voorzien van een stalen deur in de oostgevel en een ijzeren garagedeur in de zuidgevel.

Waardering

Betonnen pompgebouw, als functioneel onderdeel behorend bij het pakhuis "Katoenveem", gebouwd in 1920 naar een functionalistisch ontwerp van J.J. Kanters, is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische en ensemblewaarde.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Industrie Pompgebouw(M04)

Boerderijen, molens en bedrijven Gemaal (M) Pompgemaal Feitelijk Pompgebouw(M04) industrie