Wassenaar F 11283
Wassenaar F 10966
Bij Groot Haesebroekseweg 12, 2243 EB te Wassenaar

Inleiding complexonderdeel 3

De gemetselde PERGOLA hoort bij de geometrische tuinaanleg van het landhuis 'Duinauwe', die omstreeks 1911 is aangelegd in de trant van de Nieuw Architectonische tuinstijl.

Omschrijving

Langgerekte, uit rode baksteen opgetrokken pergola, bestaat uit zes paren, vierkante pijlers, waarop houten liggers met dwarslatten liggen.

Waardering

De uit circa 1911 daterende pergola is van algemeen belang vanwege de tuinhistorische- en cultuurhistorische waarde en als ruimtelijk, historisch en functioneel onderdeel van de in de Nieuwe Architectonische tuinstijl in het begin van de 20ste eeuw aangelegde tuin, behorend bij het villacomplex 'Duinauwe'.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Pergola Pergola en tuinmeubilair

Decoratieve tuinstijl