Wassenaar F 11204
Bij Paauwlaan 2 A, 2243 AA te Wassenaar

Inleiding

Bij het landhuis 'De Pauwhof' behorende GARAGE (ook genaamd: auto-remise), uit 1912 in stijl in Traditionalistiche trant door de architect Jos. Th.J. Cuypers.

Omschrijving

Eenlaags vrijstaande garage op rechthoekige plattegrond, gedekt door een aan weerszijden afloevend zadeldak met rode Tuile-du-Nord.

Wit geschilderde gepleisterde gevels met bruin geschilderde plint. De kopgevels zijn symmetrisch ingedeelde, door lisenen geflankeerde puntgevels met aan weerszijden afgeschuinde zijkanten, onder een geprofileerde houten borstwering. In beide geveltoppen een gietijzeren roosvenster. Noordelijke kopgevel heeft een houten dubbel zesruits deur (geflankeerd door lisenen) met onder het afgeschuinde gedeelte een paneeldeur. Symmetrisch ingedeelde langsgevels met twintigruits naar binnen klappende ramen.

Waardering

De GARAGE is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde als representatief onderdeel, deel uitmakend van een landhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw in Traditionalistische trant.

De garage is gaaf in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering.

De garage is van belang vanwege de ruimtelijke, functionele en stilistische samenhang met het bijbehorende landhuis.

Nee Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Autogarage
Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Garage (G)