Wassenaar F 11204
Bij Paauwlaan 2 A, 2243 AA te Wassenaar

Inleiding

Bij het landhuis 'De Pauwhof' behorende vlakke BRUG uit het midden van de 19de eeuw, die oorspronkelijk deel uitmaakte van de buitenplaats 'De Paauw'. De brug vormt een onderdeel van een gebogen, enigszins ellipsboogvormig oprijlaan naar De Paauw en bevindt zich in het verlengde van de zuidelijk toegangshek naar Rijksstraatweg 424. De oprijlaan tussen het toegangshek en de brug, evenals een gedeelte erna is met gele ijsselsteentjes bestraat.

Omschrijving

Uit gele ijsselstenen opgetrokken vlakke brug met segmentboogvormige overspanning. Met aan weerszijden een eenvoudige ijzeren leuning.

De BRUG is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde

- als brug die oorspronkelijk deel uitmaakt van de oorspronkelijk oprijlaan naar de buitenplaats De Paauw en thans gelegen op het in de 20ste eeuw afgesplitste terrein van De Paauwhof.

- als karakteristiek en functioneel onderdeel;

- vanwege de stedenbouwkundige en situationele waarde door de ruimtelijke en functionele samenhang met de overige onderdelen van het complex.

Onbekend ; Zuid-Holland
overig ambachtsoort