Wassenaar F 11142
Bij Schouwweg 81, 2243 BL te Wassenaar

Inleiding complexonderdeel 2

De bij het WAVO-park behorende twee identieke TOEGANGSHEKKEN gebouwd in 1927 in een bij de architectuur van de woningen aansluitende stijl die verwant is aan de Engelse Landhuisstijl en naar ontwerp van de Haagse architect S. de Clerq, die tevens optrad als huisarchitect van de opdrachtgevers, het echtpaar Van Ommeren - de Voogt.

Omschrijving

Twee toegangshekken aan de uiteinden van de halvemaan-vormige toegangsweg die voor het gebouwencomplex van het WAVO-park loopt. De gemetselde vierkante pijlers met verspringende hoeken worden bekroond door een hardstenen afdekplaats met de naam van het park en bekroond door een bollantaarn.

Waardering

De toegangshekken bij het WAVO-park zijn van algemeen belang vanwege cultuurhistorische, architectuurhistorische en ensemblewaarde: als ruimtelijk en functioneel onderdeel van het WAVOpark, in dezelfde stijl als de woningen, gebouwd door architect S. de Clerq.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Toegangshek

Clerq, S. de ; Zuid-Holland