524587 - De Vrije Blick
Wassenaar F 10430
Bij Hertelaan 14, 2243 EK te Wassenaar

Inleiding complexonderdeel 4

TOEGANGSHEK uit 1917 in Traditioneel Ambachtelijke stijl, behorend bij het landhuis De Vrije Blick dat ontworpen is door W.A. Lensvelt. Het hekwerk is recentelijk vervangen. Het oorspronkelijke hekwerk is opgeslagen op de buitenplaats.

Omschrijving

Het toegangshek bestaat uit vier gemetselde pijlers met tussen de middelste twee een inrijhek van twee vleugels en aan weerszijden twee enkele eenvoudige spijlenhekken. De gemetselde hekpijlers worden afgesloten door een geprofileerde dekplaat. Op het fries staat de naam De Vrije Blick.

Waardering

Het toegangshek uit 1917 is van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische en stedebouwkundige waarde wegens de historisch functionele, stilistische en ruimtelijke samenhang met de overige complexonderdelen van de Vrije Blick.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Toegangshek

Lensvelt, W.A. ; Zuid-Holland