Alkmaar E 6585
Alkmaar E 6586
BY Nassaulaan 2, Alkmaar

Omschrijving

ERFSCHEIDING bestaande uit vierkante pijlers van rode machinale baksteen waalformaat waartussen circa 0,70 m hoge muurdelen opgetrokken in dito baksteen in klezoorverband boven een basis in Vlaams verband. Zowel de steensbrede basis als de bovenzijde van de muurdelen is afgedekt met hardsteen. De pijlers worden bekroond door een hardstenen deksteen in de vorm van twee elkaar snijdende zadeldaken waarvan de grootste onder meer voorzien is van gotische vierpasmotieven. De eindpijlers zijn zwaarder en hoger uitgevoerd en hebben een rijkere deksteen.

Waardering

De erfscheiding is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het rooms-katholiek kerkcomplex "St. Joseph".

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Erfscheiding(D1)