Goudswaard E 1750
Oudendijk 36, 3267 LS te Goudswaard

Inleiding

Het TOEGANGSHEK behorende tot het complex aan de Oudendijk 36 te Korendijk is waarschijnlijk in het laatste kwart van de negentiende eeuw geplaatst. De samenstellende delen van het hekwerk zijn later uit elkaar gezet, waardoor ze niet langer één geheel vormen.

Omschrijving

Het toegangshek is samengesteld uit twee pijlers, waaraan hekdelen van giet- en smeedijzer zijn gehangen. In gesloten toestand vormen de scharnierende delen een concaaf gebogen bovenregel. Het hekwerk is verticaal geleed door spijlen met pijlpunten.

Het toegangshek is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische en de ensemblewaarde.

-\tHet toegangshek is van cultuurhistorische waarde als een onderdeel van een bijzondere uitdrukking van de agrarische bouwkunst in de Hoekse Waard.

-\tHet hek heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijk-functionele en visuele samenhang met de overige complexonderdelen.

-\tHet hek is tevens van belang vanwege de herkenbaarheid en de redelijke mate van gaafheid.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Toegangshek