521947 - Nederlands Hervormde Kerk
Warmond D 4947
Bij Herenweg 82, 2361 ET te Warmond

Complexonderdeel 3

De toegang tot het terrein van de Nederlands Hervormde Kerk wordt gevormd door twee BRUGGEN waarop TOEGANGSHEKKEN gelegen over een waterpartij evenwijdig aan de Herenweg. Op de gemetselde bruggen dubbele ijzeren hekken met spijlen waartussen spitsboogvormig traliewerk; op de pijlers pijnappels.

Waardering

De bruggen met toegangshekken zijn van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als karakteristiek en functioneel onder deel van het complex. Vanwege de architectuurhistorische waarde door de vormgeving in neogotische stijl en het materiaalgebruik. Verder van belang vanwege de ensemblewaarde en de markering van de toegang tot het kerkelijke complex.

Ja Religieuze gebouwen Kerk en kerkonderdeel bruggen en hekken

Religieuze gebouwen Kerk en kerkonderdeel bruggen en hekken