521840 - Complex Van Haren
Waalwijk G 870
Bij Hoogeinde 35, 5142 GB te Waalwijk

Onderdeel IV

Inleiding

POORT; toegangshek tot het terrein rond de bedrijfsgebouwen, ingeklemdtussen de productiehal en het kantinegebouw.

Omschrijving

Tegen de aangrenzende gebouwen zijn gemetselde pijlers geplaatst. Daarop rust een metalen boog met het opschrift "VAN HAREN". Tussen de pijlers bevindt zich een openslaand ijzeren spijlenhek.

Waardering

De poort is van algemeen belang. De poort is van cultuurhistorisch belang als bijzondere uitdrukking van de economische- en typologische ontwikkeling van de schoenenindustrie en de bijbehorende gebouwentypen en heeft ensemblewaarde als essentieel onderdeel van het geheel.

Ja Verdedigingswerken en militaire gebouwen Fort, vesting en -onderdelen Poort

Blokdijk, M. ; Noord-Brabant