Wassenaar F 3591
Bij Backershagenlaan 19, 2243 AB te Wassenaar

Inleiding complexonderdeel 3

Bij de historische buitenplaats Meyland behorend HONDENHOK uit de eerste kwart van de 20ste eeuw. Het hok is gesitueerd nabij de tennisbaan.

Omschrijving

Het in baksteen gemetselde hondenhok vormt een kopie van het hoofdgebouw, maar dan van kleiner formaat.

Waardering

Het hondenhok van de historische buitenplaats Meyland is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architecuurhistorische en ensemblewaarde: - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats. - vanwege de vormgeving waarbij het huis in het klein is gekopieerd. - vanwege de relatieve zeldzaamheidswaarde. - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Kasteel, buitenplaats Hondenhok

Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Hondenhok