Wassenaar F 11204
Bij Paauwlaan 2 A, 2243 AA te Wassenaar

Inleiding

In de aanleg van het complex De Pauwhof bevinden zich verschillende 18de- en 19de-eeuwse TUINORNAMENTEN, vermoedelijk afkomstig van de buitenplaats De Paauw dat oorspronkelijk ook het gebied van de Pauwhof besloeg.

Omschrijving

In de aanleg staat een gietijzeren drinkbak op een sokkel uit 1875-1900; een zonnewijzer uit 1775-1800 bekroond door een bazuin blazende engel en op een natuurstenen sokkel; een natuurstenen tuintafel uit 1800-1825; op vier sokkels staan vier tuinbusten met vlakke en holle achterzijde, in antieke kleding waarvan twee uit de late 18de eeuw en twee uit de vroege 19de eeuw. Naast de entree tot de Pauwhof staat een lantaarn in de vorm van een toorts met rechts daarvan een reliëfsteen met een pauw.

De TUINORNAMENTEN behorende bij het complex de Pauwhof is van algemeen belang

- vanwege de cultuurhistorische waarde, als onderdeel van het gelijknamige complex;