Ginneken A 6504
Bij Heusdenhoutseweg 21, 4817 NA te Breda

Omschrijving onderdeel 4: Schuur

Omschrijving

Een in oorsprong waarschijnlijk achttiende-eeuwse schuur (afgebeeld op de kadastrale kaart uit 1824/1832) op rechthoekige grondslag, voorzien van een grotendeels houten beplanking. De schuur is voorzien van een schilddak met aan de zuidzijde een wolfseind.

Inwendig bevat de schuur nog oude en waardevolle onderdelen van de draagconstructie en andere historische details, waarbij veel secundair gebruikt materiaal aanwezig is. De schuur heeft waarschijnlijk gefunctioneerd als opslagruimte, wagenberging, veestalling enz. bij het boerenbedrijf.

Waardering

De waarschijnlijk achttiende-eeuwse, maar later op onderdelen gewijzigde schuur van Weilust is van algemeen belang vanwege:

- de in hoofdzaak gave in- en uitwendige verschijningsvorm;

- de waarde van constructieonderdelen vanwege ouderdom en bouwhistorie;