Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
526147
Complexnummer
523328 - Huize Vicarie
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82895/102
Internationaal kenteken
Nee
Kadastrale aanduiding
Twello A 2256
Bij Rijksstraatweg 38, 7391 MS te Twello

Omschrijving

Voormalig KOETSHUIS met rechthoekige plattegrond aan de noordoostzijde van de villa, bestaande uit een bouwlaag afgesloten door een zadeldak gedekt met kruispannen. Links tegen het oorspronkelijke koetshuis bevindt zich een recente aanbouw (1995-2000) die vanwege de geringe ouderdom buiten de bescherming valt. Het object is momenteel in gebruik als werkplaats met garage. Het zadeldak is voorzien van mastgoten en houten windveren. In het linker zijschild bevindt zich een rookkanaal. De houten, in horizontale rabatdelen opgetrokken gevels zijn opgetrokken op een bakstenen fundament. De topgevels zijn voorzien van een verticaal beschot.. Centraal in de VOORGEVEL bevindt zich een dubbele rechthoekige geklampte deur. In de LINKER ZIJGEVEL bevinden zich twee regelmaitg verdeelde vensters met vierruits schuiframen. De ACHTERGEVEL is een gesloten gevel. De RECHTER ZIJGEVEL is identiek aan de linker zijgevel. Het INTERIEUR is grotendeels in tact gebleven.

Waardering

Voormalig KOETSHUIS met als huidige functie garage gebouwd als onderdeel van het complex ' vicarie' in 1906 gelegen aan de noordzijde van de Rijksstraatweg binnen de bebouwde kom van Twello in de gemeente Voorde. Het koetshuis is van algemeen architectuurhistorisch, stedenbouwkundig en cultuurhistorisch belang:

- als goed voorbeeld van een goed bewaard gebleven voormalig houten koetshuis als onderdeel van het complex ' Vicarie' uit 1906.

- vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van het koetshuis met de overige onderdelen van het complex ' Vicarie'.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 523328. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Koetshuis(L)

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1906
1906
exact

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing