525352 - Suse's Hoeve
Goudswaard E 1900
Gebrokendijk 6, 3267 LK te Goudswaard

Inleiding

TOEGANGSHEK behorende bij het boerderijcomplex Gebrokendijk 6 te Goudswaard in de gemeente Korendijk. Het laat negentiende-eeuwse hek staat aan de entree naar het erf tussen boerderij en zomerhuis.

Omschrijving

Smeedijzeren toegangshek met gecanneleerde hekpijlers - met aan de linker kant de naam van de boerderij - en een sierbekroning. Op de spijlen van het hek decoratieve punten en onder een halfronde regel krulwerk.

Waardering

Toegangshek van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische, architectuurhistorische en ensemblewaarde als historisch-functioneel onderdeel van het boerderijcomplex Suse's hoeve.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Toegangshek