527576 - Korenmolen 'De Zwaluw'
Bij Molensteeg 10, 9484 TE te Oudemolen

Omschrijving complexonderdeel 2: schuur

SCHUUR, gebouwd in 1913 als opslag en maalderij en behorende bij de beschermde korenmolen 'de Zwaluw'. De schuur, die oorspronkelijk met riet was gedekt, is in de jaren zestig van de 20ste eeuw aan de noordoostzijde uitgebreid en van blauwe pannen en golfplaten voorzien. Gebouw op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit rode baksteen en gedekt door een aan een der zijden doorgetrokken zadeldak met blauwe pannen en golfplaten (oorspronkelijk riet); windveren; licht getoogde ijzeren zesruitsramen; dubbele deuren in voor- en achtergevel; dito deuren in voorgevel aanheling. Authentiek ijzeren hang- en sluitwerk. INTERIEUR. Gaaf houten dekbalkgebint en houten katrolconstructie, vermoedelijk onderdeel van de vroegere maalderij.

SCHUUR is van algemeen belang:

- wegens de ouderdom;