Vorden D 619
Bij Ruurloseweg 115, 7251 LD te Vorden

Omschrijving onderdeel 8: HOUTLOODS.

Inleiding

Vrijstaande HOUTLOODS als onderdeel van de historische buitenplaats het Medler opgetrokken uit verticaal houten latwerk, bestaande uit een bouwlaag met rechthoekige plattegrond afgesloten door een zadeldak gedekt met holle pannen.

Omschrijving

In de kopse gevel een dubbele deuropening met twee rechthoekige naar buiten draaiende deuren bestaande uit houten latwerk. Boven de deuropening bevindt zich een beschoten geveltop met in de top een houten luik. De topgevel wordt afgesloten met windveren.

Waardering

De vrijstaande HOUTLOODS, als onderdeel van de historische buitenplaats het Medler, is van algemeen belang:

- vanwege het functionele, open karakter van de houtloods grotendeels bestaande uit verticaal houten latwerk en een gebintconstructie;

- vanwege de functioneel ruimtelijke relatie met de overige onderdelen van de buitenplaats, de parkaanleg in het bijzonder.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Bijgebouw houtloods