Warnsveld L 2819
Bij Rijksstraatweg 127, 7231 AD te Warnsveld

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 7: (bij Rijksstraatweg 127; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.7) VOLIERE.

Op het westelijke eiland gelegen vroeg negentiende-eeuwse voliere. Het gebouwtje is op langwerpige grondslag opgetrokken uit baksteen (achtergevel) en hout met een bakstenen plint onder een met gesmoorde Hollandse pannen gedekt lessenaarsdak. In het midden van de voorgevel een driekantig gevormd risaliet met een houten kroonvormige bekroning (aan de achterzijde met lood bekleed). In het risaliet een deur geflankeerd door meerruits vensters. De rest van de gevel bestaat uit latwerk in diagonaal patroon met aan de uiteinden een dicht gedeelte met deur en duivenplatjes. In de achtergevel drie deuren.

De VOLIERE is van algemeen belang:

- vanwege de unieke vormgeving;