Bunnik D 84
Rhijnauwenselaan 5, 3981 HH te Bunnik

Omschrijving

Links van de boerderij 'Goed ten Rijn' een grote, wit gepleisterde VEESCHUUR op rechthoekige plattegrond onder een zadeldak gedekt met gesmoorde Hollandse pannen. De schuur bestaat uit één bouwlaag en een (hooi)zolder. In de voorgevel links en rechts licht getoogde, dubbele deuren, daartussen een hoog, getoogd stalvenster met roedenverdeling en in de top eenzelfde venster in een veel groter formaat. Aan de achterzijde centraal een dubbele rechte inrijdeur geflankeerd door licht getoogde stalvensters met roedenverdeling en in de top een venster als aan de voorzijde. In de zijgevels diverse stalvensters en toegangsdeuren. De grote veeschuur dateert uit de 19de eeuw.

Waardering

De VEESCHUUR, deeluitmakend van een ensemble van boerderij en schuren "Goed ten Rijn" behorende tot de buitenplaats Rhijnauwen is van algemeen belang:

- vanwege de monumentale, harmonieuze vormgeving;

- vanwege de ornamentele waarde;