Berlicum L 1178
Wamberg 10 A, 5258 SM te Berlicum

Omschrijving onderdeel 4.

SCHUUR, XIX of ouder; direct ten noordoosten van het koetshuis: bakstenen schuur (in de jaren 70 van de twintigste eeuw tot woning getransformeerd) van één bouwlaag op rechthoekige plattegrond onder schilddak met rode pannen; ramen met roedenverdeling met luiken. Oorspronkelijk stond hier de tiendschuur voor het opslaan van de Wambergse tiend.

Waardering

De SCHUUR is in cultuurhistorisch en architectuurhistorisch opzicht van algemeen belang vanwege de ouderdom, als cultuurhistorisch en functioneel onderdeel van de historische buitenplaats en vanwege de ensemblewaarde met de overige onderdelen van de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Schuur(L)