527512 - De Wildenborgh
Bij Wildenborchseweg 20, 7251 KG te Vorden

Omschrijving onderdeel 4: HEKKEN

Er zijn drie hekken:

1. hek aan de Wildenborchseweg bij het kruispunt met de Schoolhuisweg als ingang naar het wandelbos: 4 bakstenen pijlers met ijzeren hekvleugels, XXb.

2. hek in tuinmuur, aangebouwd aan de westvleugel van het huis, XXb: bakstenen kruispijlers met zandstenen dekplaten waarop zandstenen ronde dekselvazen; ijzeren hekvleugels met spijlen naar het midden oplopend.

3. hek nabij de houten kleinveestal (zie onder 7) bij de moestuin: laag smeedijzeren hek in Lodewijk XV-stijl tussen dunne ronde gietijzeren pijlers met de naam WILDEN-BORCH in de twee hekvleugels, wellicht XIXd.

De HEKKEN zijn van algemeen belang:

- vanwege de functionele en cultuurhistorische waarden;