527512 - De Wildenborgh
Bij Wildenborchseweg 20, 7251 KG te Vorden

e.: Pan

f: zonnewijzer

g: bordestrap met wapenleeuwen

Ad a.: ter weerszijden van de hoofdingang; stel zandstenen liggende sfinxen, XVIIIa/b.

Ad b.: achter het huis, ter weerszijden van de tuinkamer; stel zandstenen vierkante dekselvazen op balustervormige sokkels, Lodewijk XV.

Ad c.: in de kweektuin; stel zandstenen putti op vierkante sokkels, XVIIc; voorstellende "herfst" en "zomer"; sokkels met festoenen van fruit en bloemen.

Ad d.: centraal in vierkante tuin; zandstenen groep op vierkante sokkel, voorstellende Apollo en Daphne met kleine cupido; midden XVII; toegeschreven aan Pieter Adriaansz. 't Hooft.

Ad e.: in de ronde rozentuin bij de tennisbaan; zandstenen beeld zonder sokkel, voorstellende jonge sater met kleine faun, XVIIIb; van de hand (monogram) van Pieter van Baurscheidt.

Ad f: natuurstenen vierkante zonnewijzer op kelkvormige voet, geplaatst op natuurstenen ronde zuil, XVII op verdiept gazon ten zuidoosten van het huis.

Ad. g: natuurstenen trap met wapenleeuw en pijnappel aan weerszijden, XIX: de trap markeert de overgang van het parkgedeelte ten zuidoosten van het huis naar het iets lager gelegen gazon met zonnewijzer.

SCULPTUREN, van algemeen belang:

- vanwege de hoge kunsthistorische waarden;