527767 - School Roelof Hartstraat
Amsterdam U 11299
Bij Roelof Hartstraat 1, 1071 VE te Amsterdam

Omschrijving

Zuidoostelijk gelegen vrijstaand gymnastieklokaal bij het middelbare schoolcomplex, daterend uit 1902, ter breedte van vijf vensterassen en bestaande uit één bouwlaag op een rechthoekige plattegrond onder een leien zadeldak tussen tuitgevels, met uitgebouwd portaal aan de korte N-zijde. Aan de straatzijde drie vensterassen breed. Het geheel is uit baksteen opgetrokken met bandwerk van gele klinkers en kleurig siermetselwerk in de boogvelden boven de kruisvensters, in het cirkelvormige verdiept aangebrachte veld aan de straatzijde en in het fries onder de goot. De schuine zijden van de tuitgevel aan de straatzijde zijn voorzien van schouderstukken waaronder smeedijzeren sierankers. Smeedijzeren sierankers eveneens tussen de vensters van de zijgevel. Aan de achterzijde een hoge dubbele schoorsteen.

Waardering

Gymnastieklokaal van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische alsook typologische waarde en als historisch-functioneel onderdeel van een schoolcomplex uit 1894-1902.

Nee Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Muur(D)
Ja Sport, recreatie, vereniging en horeca Sport en recreatie Gymnastiekzaal