Hummelo A 901
Van Heeckerenweg 9, 6999 AE te Hummelo

Omschrijving onderdeel 8

Vroeg 20ste-eeuwse DIENSTWONING van één bouwlaag met een kapverdieping, op rechthoekige plattegrond, opgetrokken van rode baksteen onder met blauwe pannen gedekt zadeldak. In de voorgevel een terug liggende deur en twee zesruits vensters met segmentboogvormige ontlastingsboog met gekleurde baksteenversiering in de zwikken. De luiken dragen de kleuren van Enghuizen. De rechterzijgevel heeft een dito zesruits venster op de begane grond en een zesruits venster met ronde toog en versiering in de zwik op de verdieping. De situering van de dienstwoning is zodanig dat deze over het weiland direct uitzicht heeft op het begin van de oprijlaan die gemarkeerd wordt door twee wit geschilderde pijlers.

De DIENSTWONING van belang:

- wegens de ouderdom;