's-Gravenhage BK 3709
Jan Thijssenweg 12, 2495 AH te 's-Gravenhage

Omschrijving onderdeel 4. Tuinmanswoning.

Uit gele baksteen opgetrokken tuinmanswoning van omstreeks 1870 van een bouwlaag en een kapverdieping hoog onder een met grijze pannen belegd zadeldak. De naar het noordoosten gerichte voorgevel is symmetrisch van indeling met een deur in het midden en zesruitsvensters aan weerskanten. Linkerzij- en achtergevel met zesruits vensters. In het inwendige een middengang met aan het eind een trap naar boven. Rechts een kamer over de hele diepte met schouw, links is de ruimte door een dwarse muur in tweeën gedeeld. Het huis is niet onderkelderd. Op de kapverdieping zijn kamertjes afgescheiden door wanden.

De tuinmanswoning behorend tot de historische buitenplaats Vredenoord is van belang:

- wegens de ouderdom;