Diepenheim B 1915
Bij Stedeke 1, 7478 RV te Diepenheim

Omschrijving onderdeel 6

Vanaf de Grotestraat/Lochemseweg geeft een smeedijzeren TOEGANGSHEK tussen vier bakstenen pijlers op natuurstenen voet en met natuurstenen geprofileerde afdekstukken en bollen als bekroning toegang tot de gebogen oprijlaan. De draaiende smeedijzeren delen zijn gebosseerd gebogen vleugels met krullen, vroeg 18de-eeuws. Gebogen smeedijzeren stangen. De overige hekdelen bestaan uit rechte spijlen op een gemetselde voeting tussen de gemetselde pijlers.

Waardering

TOEGANGSHEK behorend tot de historische buitenplaats Diepenheim is van cultuurhistorisch en stedenbouwkundig belang

- wegens de ouderdom

- wegens de markering van de toegang tot de oprijlaan van de buitenplaats