Diepenheim B 1764
Bij Stedeke 1, 7478 RV te Diepenheim

Omschrijving onderdeel 10

TUINMEUBILAIR Op het voorplein staat in het midden van het grasperk een betonnen bloemenbak in 17de-eeuwse stijl op dito voet uit het begin van de 20ste eeuw, mogelijk van de hand van Poortman. In de buxustuin ten zuiden van het huis staat een zonnewijzer met aan drie zijden het wapen Sloet. De zonnewijzer is afkomstig van het Warmelo. In 1780 trouwde Derk Bentinck met Elisabeth Sloet van het Warmelo In de achtertuin staat een zonnewijzer als een stenen vaas met vier wijzerplaten als bij een kubus. De becijfering is op oost van 4-11, zuid van 6-6 (18), west van 1 (13) - 8 (20) en op noord van 4-6 en 6 (18) - 8 (20), met verdeling in hele uren. Alle stijlen ontbreken. De wijzerplaten zitten in de medaillons. XVIIIB.

Waardering

TUINMEUBILAIR behorende tot de historische buitenplaats Diepenheim is van algemeen cultuurhistorisch belang

- wegens de ouderdom

- wegens het type