Giessenburg K 710
Bij Slingelandseweg 52, 3381 LA te Giessenburg

Omschrijving onderdeel 2: bijgebouw Slingelandseweg BIJ 52.

Omschrijving

Agrarisch bijgebouw (voormalige jongveestal/varkensstal) op rechthoekig grondplan, waarvan het smalle en hogere middendeel wordt afgedekt met een van gesmoorde opnieuw verbeterde Hollandse pannen voorzien zadeldak. Langs het dak aan voor- en achterzijde windveren en een makelaar in de top. In de op een hoge bakstenen voetmuur opgetrokken voorgevel van houten rabatdelen zijn dubbele houten wagendeuren opgenomen. In de bakstenen achtergevel een symmetrische indeling met centraal geplaatste houten deur en aan weerszijden rechthoekige ramen. In de met houten delen afgewerkte topgevel is een hooiluik opgenomen. Aan weerzijden gemetselde aanbouwen onder lessenaardaken. In de gevels eenvoudige houten deuren en stalramen. Het gevelmetselwerk en de gevelopeningen zijn op onderdelen in latere tijd gewijzigd.

Waardering

Agrarisch bijgebouw (1907-1910) van algemeen belang wegens cultuurhistorische en ensemblewaarden als redelijk gaaf bewaard gebleven stalgebouw met historisch-functionele situering op het erf en ruimtelijke en functionele samenhang met de overige opstallen.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)

Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M)