Dorpsstraat LK 33, 6998 AA te Laag-Keppel

Omschrijving

Voormalig KOETSHUIS bij het toegangshek met brug (zie hiervoor onderdeel 6) tegenover de dienstwoning (zie hiervoor onderdeel 4). Gebouw uit het derde kwart van de 19de eeuw op rechthoekige plattegrond, opgetrokken van rode baksteen onder met blauwe pannen gedekt zadeldak. De voorgevel eindigt met een tuitgevel. In de gevel middenrisaliet met een dubbele deur in omlijsting met gedrukte boog en sluitsteen met leeuwenkop. Hierboven een driedelig venster waarvan het middendeel met halfronde beëindiging. Terzijde twee liggende ovale vensters en twee deuren met halfrond bovenlicht. Zijgevels met getoogde deuren en vensters. In het inwendige een driebeukige verdeling met dekbalkgebint.

Waardering

Voormalig KOETSHUIS behorend tot de historische buitenplaats Keppel is van cultuurhistorisch en stedenbouwkundig belang

- wegens de ouderdom

- wegens het type