Arnhem K 457
Bij Bakenbergseweg 277, 6816 VP te Arnhem

Omschrijving

Vlak bij de kapel gelegen IJSKELDER, mogelijk omstreeks 1830 tot stand gekomen. Het betreft een ijskelder op ronde plattegrond met koepelgewelf afgedekt met aarde en een boven het hart van de kelder uitkomende lange toegang met korfboogvormige frontmuur. De ingang wordt geflankeerd door twee gemetselde steunberen. Aan de binnenkant bestaat de toegang uit drie compartimenten die door deuren kunnen worden afgesloten. Het laatste compartiment, voorzien van ijzeren haken, sluit aan op een vierkante ruimte die zich boven de eigenlijke kelder bevindt. De gewelfde kelder is langs de wanden voorzien van ijzeren stangen waaraan men zich vast kan houden.

De IJSKELDER behorend tot de historische buitenplaats Warnsborn is van algemeen belang:

- wegens de ouderdom;