Arnhem K 456
Bakenbergseweg 297, 6816 VP te Arnhem

Omschrijving

In het begin van de 19de eeuw gebouwde KAPEL (folly) met verdieping, aan het eind van de 19de eeuw als tuinmanswoning in gebruik. Aanvankelijk een rechthoekig gebouw met risaliet tegen de voorgevel. In 1959 zijn uitbouwen toegevoegd aan de zijgevels zodat er een Grieks kruis ontstond. Het gebouw werd dependance van het hotel. Alle vensters, behalve die in de voorgevel zijn toen ook vernieuwd. Aan de achterkant werd een trappenhuis aangebouwd met groot glas-in-lood raam (1959). De gevels zijn gepleisterd en worden met een geprofileerde lijst afgesloten. Houten dakruiter onder tentdakje met windvaan. De risaliet van de voorgevel heeft hoekpilasters met lijstkapitelen. Op de begane grond stalen kozijnen, spitsboogvormige bovenlichten en klokkentorentje. Samengesteld schilddak met pannen belegd.

De KAPEL behorend tot de historische buitenplaats Warnsborn is van belang:

- wegens de ouderdom;