529075 - IJsselvliedt
Oldebroek P 264
Bij IJsselvliedtlaan 5, 8091 PN te Wezep

Omschrijving onderdeel 7: BEGRAAFPLAATS.

De begraafplaats van IJsselvliedt ligt zuidwaarts op een heuvel bijna aan het eind van de IJsselvliedtlaan. Op de begraafplaats een mausoleum voor Mr Johan Paul Graaf van Limburg-Stirum (1948) en zijn echtgenote Catharina Maria Rolina van Sminia (1955). Op marmeren platen naast de ingang zijn zij vermeld. Het huisje staat op rechthoekige plattegrond. De gevels zijn gepleisterd en wit geschilderd.

Er is een familiegraf waar Carel Johan Richard Nobel (1885) zoon van de bouwheer en burgemeester van Oldebroek met zijn ouders, zijn eerste vrouw en zijn zoontje begraven liggen.

Diergraven met grafzerken waaronder een graf voor een paard, een ezel en diverse honden.

De BEGRAAFPLAATS behorend tot de historische buitenplaats IJsselvliedt, is van algemeen belang: