529152 - Erve Wolfkate
Hengelo Overijssel H 1715
Hengelo Overijssel H 1676
Hengelo Overijssel H 1677
Bij Wolfkaterweg 36, 7554 PM te Hengelo

Onderdeel 2

Omschrijving

ERFAANLEG als onderdeel van het boerderijcomplex 'erve Wolfkate' bestaande uit een grotendeels onverharde toegangsweg uitkomend op het achtererf met aan de voorzijde de siertuin en de appelhof. De bestaande erfaanleg heeft nog een karakteristieke indeling waarbij het achtererf een grotendeels functioneel karakter heeft. Aan de voorzijde van de boerderij bevinden zich nog restanten van een keitjesbestrating. In het verlengde hiervan bevindt zich een boomgaard genaamd 'de appelhof'.

Waardering

De ERFAANLEG als onderdeel van het boerderijcomplex 'erve Wolfkate' bestaande uit een grotendeels onverharde toegangsweg uitkomend op het achtererf met aan de voorzijde de siertuin en de appelhof is van algemeen tuinhistorisch, cultuurhistorisch en stedenbouwkundig belang:

- vanwege de karakteristieke indeling van een boerenerf bestaande uit een functionele inrichting van het achtererf en een specifieke aanleg aan de voorzijde bestaande uit een keitjesbestrating en een appelhof;

- vanwege de toegangsweg uitkomend op het achtererf van de boerderij;

- vanwege de restanten van de keitjesbestrating aan de voorzijde van de boerderij;