521452 - De Kiefskamp
Bij Lindeseweg 4, 7251 NK te Vorden

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 5B: SCHUUR, behorende bij de dienstwoning, behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp.

De SCHUUR ter linkerzijde van de dienstwoning vertoont dezelfde karakteristieke kenmerken als de woning: witgepleisterd, plint en streklagen van schoonmetselwerk, meerruits vensters. De schuur heeft een rechthoekige plattegrond en een schilddak, gedekt met gesmoorde pannen. De dienstwoning dateert uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, de schuur stamt vermoedelijk uit het tweede kwart van de 20ste eeuw.

Waardering

SCHUUR, deeluitmakend van een ensemble van dienstwoning en schuur, behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp is van algemeen belang:

- vanwege de ornamentele waarde;

- vanwege de fraaie ligging tegen de bosrand;