521452 - De Kiefskamp
Bij Lindeseweg 2, 7251 NK te Vorden

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 6B: SCHUUR, deeluitmakend van een ensemble van boerderij en schuur behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp.

De SCHUUR achter de boerderij heeft een rechthoekige plattegrond en is opgetrokken uit groen geschilderd horizontaal latwerk. Het zadeldak wordt gedekt met rode pannen. Op het linker dakschild een schoorsteen. In de noordelijke eindgevel een eenvoudige dubbele inrijdeur. De schuur dateert uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Waardering

SCHUUR deeluitmakend van een ensemble van boerderij en schuur behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp is van algemeen belang:

- vanwege de eenvoudige, harmonieuze vormgeving;

- vanwege de ornamentele waarde;