521452 - De Kiefskamp
Vorden G 861
Vorden G 64
Bij Kiefskampweg 1, 7251 NL te Vorden

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 7C: HOOIBERG, deeluitmakend van een ensemble van boerderij, schuur, hooiberg en bakoventje en behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp.

Achter de boerderij een HOOIBERG op vierkante grondslag. De rietgedekte overkapping van het type tentdak wordt gestut door een viertal houten staanders. De hooiberg dateert uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Waardering

De HOOIBERG, deeluitmakend van een ensemble van boerderij, schuur, hooiberg en bakoventje behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp is van algemeen belang:

- vanwege de gaaf bewaarde, karakteristieke vormgeving;

- vanwege de bijzondere ornamentele waarde van het ensemble en de fraaie ligging aan de rand van de kamp, waar het als blikvanger in het landschap fungeert voor zowel de bewoners van het hoofdgebouw, die erop uitkijken, als voor de vele voorbij komende wandelaars;

- vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met het hoofdgebouw.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Hooiberg