521452 - De Kiefskamp
Vorden G 64
Vorden G 861
Bij Kiefskampweg 1, 7251 NL te Vorden

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 7D: BAKOVENTJE, deeluitmakend van een ensemble van boerderij, schuur, hooiberg en bakoventje behorend tot de buitenplaats de Kiefskamp.

Het BAKOVENTJE, dat vermoedelijk dateert uit de tweede helft van de 19de eeuw, bevindt zich op enige afstand ten zuidoosten van de boerderij. Het oventje is in rode baksteen gemetseld en heeft een klein zadeldak, belegd met rode Oud-Hollandse pannen. Aan de voorzijde (noord) bevindt zich een halfrond afgesloten stookopening, omsloten door een rollaag. De bakoven heeft een verhoogd gelegen vloertje.

Waardering

Het BAKOVENTJE, deeluitmakend van een ensemble van boerderij, schuur, hooiberg en bakoventje, is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang:

- vanwege de gaaf bewaarde, karakteristieke vormgeving;

- vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere complexonderdelen van de historische buitenplaats, in het bijzonder met de boerderij;

- vanwege de ensemblewaarden.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Bakhuis Bakoventje