529868 - Scholencomplex Frankendaal
Rotterdam V 5936
Bij Frankendaal 64, 3075 XS te Rotterdam

Inleiding

OPSLAGGEBOUWTJE, deel uitmakend van het scholencomplex "Frankendaal". Het gebouwtje staat aan de achterzijde van het schoolterrein.

Omschrijving

Het opslaggebouwtje is opgetrokken op een rechthoekige plattegrond. Het gebouwtje omvat een bouwlaag onder een overstekend schilddak en was oorspronkelijk met het ten westen ervan gelegen opslaggebouwtje verbonden door middel van een hek dat de achteringang van het schoolterrein vormde. De bakstenen gevels zijn witgeschilderd boven een basement van rode en gele baksteen. De lange gevels bevatten ieder twee centraal gelegen vensters, terwijl zich in de korte gevels tegen over elkaar de deuren bevinden.

Waardering

Uit 1930 daterend opslaggebouwtje als historisch-functioneel onderdeel van het scholencomplex "Frankendaal" van algemeen belang vanwege de typologische en ensemblewaarde.

Ja Cultuur, gezondheid en wetenschap Onderwijs en wetenschap opslaggebouwtje

Cultuur, gezondheid en wetenschap Onderwijs en wetenschap