Margraten T 451
Bij Dorpsstraat 6, 6261 NJ te Mheer

Omschrijving onderdeel 6: TUINMUUR.

Langs de oostzijde van de parkaanleg van kasteel Mheer staat een 19de-eeuwse, uit baksteen opgetrokken, deels met een ezelsrug afgedekte TUINMUUR, die op de noordhoek nog enkele meters in westelijke richting wordt voortgezet. Ten zuiden van de kerk langs de inrit van het kasteel loopt de muur nog enkele meters door. Bij de noordhoek bevindt zich ook een rondboogvormige kleine poortdoorgang. Een grotere poortdoorgang ongeveer ter hoogte van de achtergevel van het hoofdhuis lijkt later ingehakt te zijn. De tuinmuur loopt door langs het kerkhof naast de kerk.

Waardering

De TUINMUUR bij kasteel Mheer is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang vanwege zijn functionele en beeldbepalende betekenis.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinmuur