Complexgegevens

Complexnummer
507875

Omschrijving

Inleiding

Boerderijomplex in ambachtelijk-traditionele stijl, omstreeks 1850 gebouwd als dwarsdeelboederij met losse leden opzet. Het complex bestaat uit een woonhuis, dat in oorsprong dwars op en in het verlengde was geplaatst van een grote houten schuur. Deze schuur is in 2009 door brand tenietgegaan. Tot het complex behoort ook een klein houten bijgebouw onder zadeldak, achter het woonhuis. Tegenover de dreef, naast de plaats waar zich de grote schuur bevond, bevindt zich een tot de bescherming behorende drinkput. Het boederijcomplex is zeer markant gelegen op een open terrein (weilanden), juist buiten de noordwestelijke stadswallen van Goes.

Het interieur van de objecten is niet beoordeeld.

Omschrijving

Onderdelen van een traditioneel boerderijcomplex bestaande uit een geheel bakstenen woonhuis onder een met pannen gedekt zadeldak, met daarachter een klein houten bijgebouw onder zadeldak en aan de overzijde van de dreef, een drinkput. Voorheen stond in de lengterichting achter het woonhuis een geteerde houten schuur onder afgewolfd zadeldak.

Waardering

Onderdelen van een boerderijcomplex, van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde en uitdrukking van een typologische ontwikkeling. Tevens van belang vanwege de ensemblewaarden en door de bijzondere situering ten opzichte van de stad Goes.