Complexgegevens

Complexnummer
517591

Omschrijving

Inleiding

Het complex WOONHUIZEN Regentesseplantsoen 28-32 werd in 1898 in Eclectische stijl door architect H.J. Nederhorst ontworpen. Het WOONHUIS op nummer 31 was bestemd als eigen woning. Het Regentesseplantsoen heette bij de bouw Kattensingelplantsoen. Na een bezoek van regentesse Emma kreeg het plantsoen zijn huidige naam.

Omschrijving

Complex bestaande uit twee blokken van respectievelijk drie en twee woningen. De woningblokken zijn gelegen aan Het Regentesseplantsoen, aan de binnenzijde van de singel van Gouda. De woningblokken zijn in stijl aan sterk aan elkaar verwant, maar verschillen in uitwerking van details.

Waardering

Het complex woningen Regentesseplantsoen 28 - 32 is van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische, cultuurhistorische en stedebouwkundige waarde:

-Het complex woningen Regentesseplantsoen 28 - 32 heeft architectuurhistorische waarde als voorbeeld van singelbebouwing in negentiende-eeuws eclecticisme stijl.

-Het complex woningen Regentesseplantsoen 28 - 32 heeft cultuurhistorische waarde als typologisch voorbeeld van singelbebouwing.

-Het complex woningen Regentesseplantsoen 28 - 32 is in stedenbouwkundig opzicht van belang vanwege de ensemblewaarde en de ligging aan de binnenzijde van de singel van Gouda.