Complexgegevens

Complexnummer
525157

Omschrijving

Inleiding

Het complex van WOONHUIS en KOETSHUIS aan de Burgemeester Van der Minnelaan 3 is gebouwd in opdracht van burgemeester Pieck. De eerste steen is op 24 juni 1901 gelegd door Hendrina Pieck Pd. geboren te Hekelingen 13 maart 1894. Het complex heeft in de periode 1960-1970 en in de jaren 1990 enkele veranderingen ondergaan, die met name het interieur betreffen. Woonhuis en koetshuis zijn opgetrokken in de stijl van de Neo-Hollandse Renaissance.

Omschrijving

Het complex bestaat uit een woonhuis van het type villa en een koetshuis dat door middel van een tussenlid met lessenaarsdak met het huis is verbonden. Villa en koetshuis zijn vrij gesitueerd in een tuin met diverse bomen en coniferen. Vóór de villa staan twee beuken. Het terrein is aan de straatzijde door middel van een later geplaatst gietijzeren sierhek begrensd.

Waardering

Het woonhuis met koetshuis is van algemeen belang vanwege cultuurhistorische, architectuurhistorische en ensemblewaarde.

-\tHet complex is van cultuurhistorische waarde als een goed voorbeeld van een type woonhuis met bijbehorende koetshuis.

-\tHet complex is van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van voor de bouwtijd karakteristieke bouwstijl.

-\tHet complex heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijk-functionele relatie tussen de woning, het koetshuis en de tuin.

-\tHet complex is tevens van belang vanwege de herkenbaarheid en de grote mate van gaafheid.