Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
512209
Complexnummer
512200 - Den Treek
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82684/18
Kadastrale aanduiding
Leusden K 569
Treekerweg 15, 3832 RS te Leusden

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 9:

JACHTOPZIENERSWONING. Ten noorden van het hoofdgebouw ligt een kleine dienstwoning van gele handvormbaksteen gebouwd in 1917. In 1981 inwendig sterk verbouwd. De op L-vormige grondslag opgetrokken woning bestaat uit anderhalve bouwlaag onder een deels met riet en deels met pannen gedekt gekoppeld schilddak dat aan de voorzijde enigszins is verhoogd. In de oksel van de L is een uitbouw onder een lessenaarsdak. De symmetrisch ingedeelde voorgevel heeft centraal een opgeklampte toegangsdeur met smal bovenlicht geflankeerd door kruisvensters met draairamen en halve luiken. In de mezzanino bevinden zich twee vierruits draaivensters met luik. In de zijgevels getoogde gietijzeren vensters.

Waardering:

JACHTOPZIENERSWONING van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de architectonische vormgeving; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 512200. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Jachthuis

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing