Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
523323
Complexnummer
523315 - Klarenbeek
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82961/96
Kadastrale aanduiding
Voorst F 2292
Bij J.R. Krepellaan 3, 7382 BM te Klarenbeek

Omschrijving

KETELHUIS met rechthoekige plattegrond bestaande uit één bouwlaag afgesloten door een overkragend plat dak. De gevels van het ketelhuis zijn opgetrokken in rode baksteen.

De VOORGEVEL (zuidoostgevel) is een kopse gevel met rechts een deuropening. Bovenin de gevel bevindt zich een rondvenster met diagonale ijzeren roedenverdeling.

In de LINKERZIJGEVEL (zuidwestgevel) bevinden zich zes identieke regelmatig verdeelde vier-ruits ramen. Aan de bovenzijde worden de ramen afgesloten door een uitkragende gecementeerde segmentboog, aan de onderzijde afgesloten door een lekdorpel.

In de ACHTERGEVEL (noordwestgevel) bevindt zich links een enkele deur, rechts een dubbele deur. Bovenaan de gevel bevindt zich een rond venster met diagonale roedenverdeling.

De RECHTERZIJGEVEL (noordoostgevel) is identiek aan de linkerzijgevel.

Waardering

KETELHUIS gebouwd in 1948 naar ontwerp van A. WARNAAR uit Warnsveld.

- Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een ketelhuis van na de oorlog als onderdeel van het complex `Klarenbeek'.

- Van stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van het ketelhuis met de andere onderdelen van het complex `Klarenbeek'.

- Van cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een ketelhuis als typologisch onderdeel van een fabriekscomplex ontstaan als koperslagerij, ontwikkelt als sigarenkistenfabriek tot houtindustrie in opdracht van de familie Krepel.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 523315. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Industrie Ketelhuis

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1948
1948
exact

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing

Ambachten

Vakman Beroep Toelichting
Warnaar, A. ; Gelderland
architect / bouwkundige / constructeur