Inleiding

Ten noordwesten van de Valkkogerweg op een terp gelegen complex van KERK, CONSISTORIEKAMER en TOEGANGSHEK bij kerkhof.

Omschrijving

Complex bestaande uit een laatgotische Hervormde Kerk met later toegevoegde toren uit 1865. De kerk, die reeds rijksmonument is onder monumentnummer 33625, bezit veel 19de-eeuwse interieuronderdelen.

Ten noorden van de kerk, door een tussenaanbouw daarmee verbonden, ligt een consistoriekamer welke dateert uit 1900. Achter de kerk (N/W) ligt een kerkhof met karakteristiek toegangshek, welke vermoedelijk uit het einde van de 19de eeuw dateert.

Waardering

Het complex van kerk, consistoriekamer en toegangshek is van algemeen belang uit architectuur- en cultuurhistorisch oogpunt. Tevens heeft het complex een ensemblewaarde.