Inleiding

Op een L-vormig terrein opgetrokken complex in sobere Amsterdamse Schooltrant bestaande uit een DUBBELE HOEKVILLA met GARAGE en gedeeltelijke omrastering door middel van ijzeren HEKWERK, ontworpen door J. Juffer jr. in 1919-1920.

Omschrijving

Dubbelvilla, garage en hekwerk zijn qua vormgeving en detaillering kenmerkend voor de tijd van ontstaan door toepassing van de sobere variant van de Amsterdamse School-stijl. De dubbelvilla (twee complex-onderdelen vormend), en garage zijn opgetrokken in baksteen, waarbij de vensters in oorsprong alle waren voorzien van houten kozijnen met roedenverdeling. De dubbelvilla heeft voorts een markante kappartij met rode pannen.

Waardering

Complex van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische en situationele waarde. Tevens van belang als onderdeel van het enige in Amsterdam voorkomende villapark.