Inleiding

In 1925-1926 tot stand gekomen complex van VILLA met TUINHUIS, ontworpen door de architecten M.J. Granpré Molière, P. Verhagen en A.J.Th. Kok en gebouwd in een traditionalistische stijl, vooruitlopend op de stijl van de Delftse School. De opdrachtgever was mr. D. Crena de Jongh.

Omschrijving

Complex van vrijstaande villa in baksteen met houten tuinhuis aan de noordzijde grenzend aan een vijver van het Vondelpark.

Waardering

Complex van algemeen belang vanwege de architectuur- en cultuurhistorische waarde. De markante ligging aan de rand van een Vondelparkvijver vormt een belangrijke toegevoegde waarde. Verder van belang wegens ensemblewaarde als beeldbepalend onderdeel van het enige in Amsterdam als zodanig gebouwde villapark.