Omschrijving

Inleiding Complex genaamd Hof van Eeden, bestaande uit een klein WOONHUIS en een HUT op circa zes meter afstand ten oosten hiervan. Het woonhuis werd ontworpen in 1899 door de architect Willem Cornelis Bauer voor Truida Everts, tweede echtgenote van Frederik van Eeden en is thans nog als woonhuis in gebruik. De hut (van Frederik van Eeden), in 1898 eveneens door Bauer ontworpen, stond tot 1908 bij Van Eeden's woonhuis "De Lelie" aan de Franse Kampweg.

Beide onderdelen maakten deel uit van de door Van Eeden gestichte idealistische kolonie Walden.

Omschrijving

In gepleisterde baksteen opgetrokken woonhuis van klein formaat bestaande uit één bouwlaag onder zadeldak met een op circa zes meter afstand ten oosten hiervan gesitueerde houten hut onder zadeldak. Woonhuis en hut staan op een perceel op geruime afstand ten noorden van de Franse Kampweg.

Waardering

Het complex Hof van Eeden is van algemeen belang wegens cultuur- en architectuurhistorische waarde als merendeels gaaf bewaard onderdeel van de door W.C. Bauer in landelijke stijl ontworpen bebouwing van de voormalige kolonie Walden.