Inleiding

VILLA met aangebouwde BERGPLAATS en vrijstaande GARAGE gebouwd in 1939 naar een ontwerp van architect W. Hoosemans uit Santpoort. De opdrachtgever was de heer M.G. Groen, fabrieksdirecteur. De in een aan de Gooise Landhuisstijl verwante bouwtrant gebouwde villa is in 1952 enigszins gewijzigd; de loggia op de hoek van de zuid- en de westgevel is toen dichtgezet en gewijzigd in een werkhoek. Voor het overige hebben er nauwelijks wijzigingen aan het pand plaatsgevonden.

De villa is beeldbepalend gelegen aan de zuidkant van het Oosterpark, op de hoek van de Vijverstraat en de Meidoornstraat, in het als gebied met bijzondere waarden aangeduide Oosterparkgebied. Een haag scheidt de tuin van de openbare weg.

Waardering

Complex bestaande uit een villa met aangebouwde bergplaats en garage van algemeen belang vanwege architectuurhistorische en stedenbouwkundige waarde

- als voorbeeld van een villa met vrijstaande garage uit 1939

- vanwege de sobere, verzorgde vormgeving