Inleiding

Complex rond een BOERDERIJ oorspronkelijk gebouwd in ca. 1800. Tegen de boerderij aangebouwd aan de noordoostelijke zijde bevindt zich een STAL uit 1884. Uit die periode stamt ook het bedrijfsgedeelte van de boerderij. Aan de ingang bevindt zich een HEK.

N.B. de blokvormige latere aanbouw (ca.1920) aan de zuidelijke (linker) zijde is voor bescherming van ondergeschikt belang. N.B. De op het terrein aanwezige vierroedenberg is voor bescherming van ondergeschikt belang.

Omschrijving

Boerderij van het hallehuistype met aangebouwde schuur. Aan de andere kant, tegen het woongedeelte, bevindt zich een blokvormige aanbouw. Aan de achterzijde loopt een afwateringssloot. Op het erf staan vijf leilindes. De landschappelijke situering aan de Rotte wordt ernstig verstoord door de tegenover Rotterdamse stadsuitbreidingen.

Waardering

Het boerderijcomplex is van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarde wegens de plaats in de agrarische ontwikkelingsgeschiedenis van Zuid-Holland.

Het boerderijcomplex is van algemeen belang vanwege architectuurhistorische waarde wegens de lange en afleesbare bouwgeschiedenis en de kenmerkende detaillering van het oudere woonhuis.

Het boerderijcomplex heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijke, stilistische en functionele relatie die de diverse complexonderdelen met elkaar onderhouden.

Het boerderijcomplex heeft een beeldbepalende functie binnen de ruimtelijke structuur van de agrarische bebouwing aan de Rotte.

Het boerderijcomplex is gaaf in hoofdvorm en in onderdelen.